Opetushevoset

Kaikki opetuskäytössä olevat ratsut ovat yksityisiä ja täyttävät Suomen Ratsastajainliiton vaatimukset opetusratsun koulutustasosta, käytössäsi on siis vähintään HeC-tasoiset ratsut.

opparit_2017.jpg

Kaikki opetushevosemme ovat lähtökohtaisesti kilttejä ja turvallisia. Hevonen on eläin, joka aistii ihmisen tunnetiloja tosi hyvin. Kun menet hevosen karsinaan, olet siellä kylässä - se on hevosen koti. Jos olet epävarma, hermostunut tai äkkipikainen, luo se hevoselle turvattomuuden tunteen.

Hevonen on pakoeläin ja hevonen näyttää turvattomuuden tunteensa eri tavoin: puremalla, potkimalla, vetäytymällä pois, hyväksymällä tilanteen yms. Myös, jos menet euroopan omistajan elkein karsinaan, saattaa se olla jo jollekin hevoselle uhka. Mieti siis oma energiatasosi ja tunnetilasi ennen karsinaan menoa. Sinun ei tarvitse esittää osaavasi mitään. Mene omana itsenäsi hevosen karsinaan ja luo tällä tavoin paras mahdollinen suhde hevoseen.

Hevonen tarvitsee luotettavan käsittelijän ja tämä karsinassa maasta käsin tekeminen luo myös pohjan ratsastukselle. Jos sinulla on jotain ongelmia hevosen kanssa, niin älä syytä siitä hevosta, älä läpsi tai korota ääntä hänen omassa tilassaan. Näin saat vaan aikaan epäluuloisemman hevosen, joka jokaisella käsittelykerralla muistaa ne pienet negatiiviset asiat.

❤️ Arvosta ja opi jokaisesta yhteisestä hetkestä hevosen kanssa ❤️

t. Karkki

Eestinponi

ruunikko

Koulutustaso heB, esteet 80cm

Karkki rakastaa harjailua ja yhdessä puuhastelua karsinassa ja onkin erittäin kiltti hoitaessa. Ratsastaessa Karkilla pärjää kaiken tasoiset ratsastajat. Joinain päivinä ponimaisia piirteitä hänestäkin löytyy ja jos et halua tulla jekutetuksi, niin kannattaa olla valppaana koko ajan.

Karkki.jpg

t. Vineta "Netta"

Eestinponi

Harmaankimo

synt. 26.5.2005

Koulutus HeB, hypätty 90 cm.

Netta on tullut meille 4-vuotiaana ja on meillä sisäänratsastettu ja jatkokoulutettu nykyiselle tasolleen. Netta rakastaa hoitamista ja on karsinassa kiltti. Netta on turvaratsu muttei kuitenkaan automaatti. Netalla on ihana harjoitella ensimmäisiä laukkoja. Pilkettä löytyy vielä tämänkin tamman silmäkulmasta.

Vaikka kaikki opetushevoset ja -ponit ovat meille kultaakin arvokkaampia, niin Netta on kultakimpaleista suurin.

netta.jpg

r. Vinge

Risteytysponi

Kimo

synt. 10.6.2012

Koulutus HeB, hypätty 80cm.

Vinge on jäänyt aika lapsen tasolle ja onkin karsinassa aika puuhakas. Ei halua pahaa kenellekään, mutta arempi ihminen saattaa säikähtää hänen leikkejään. Siksi Vingen kanssa ei saa olla kiire, vaan kaikenlainen seurustelu on enemmän kuin mieleen. Ratsastettaessa kiltti, isot liikkeet poniksi, herkkä ratsastaa, herkkä äänille, joten hänen kanssa pitää olla valppaana, mutta rentona koko ajan.

Vingen selässä et voi riisua takkia pois, vaan selästä on laskeuduttava alas.

Vinge_2.jpg

t. Elsa

Eestinponi

rautias

Koulutustaso HeC, hypätty 70cm. Jatkokoulutuksessa😊

Kiltti hoitaa. Ei jaksa kiireistä tai äkkipikaista ihmistä karsinassa. Tykkää hoitamisesta ja rapsuttamisesta, mutta on kaulasta ja kainaloista herkempi ja siksi harjaus niistä kohdista pehmeämmin, niin poni tykkää. Ratsastaessa reipas ja herkkä. Jos vedät ohjasta, niin Elsa menee vain kovempaa. Samoin istunnan ja jalan puristuminen aiheuttaa poniin lisävauhtia.

Elsa.jpg

r. Viuhti

Eestinponi

rautias

Koulutustaso vahva HeB, hypätty 90cm

Kiltti hoitaa, mutta tylsistyy karsinassa helposti, jos ihminen ei huomioi ponia hoitamisen lomassa. Ratsastaessa ponilla on parikin eri vaihdetta - joko hän on enimmäkseen hidas, mutta suorittaa ratsastajan pyytämät tehtävät tai sitten häneen voi iskeä edellisen elämänsä kilpaponin vaihde ja liike onkin aika reipastahtista ja innokasta. Tuuli edesauttaa kilpaponiluonteen syttymistä.

Viuhti.jpg

t. Dana

Holsteiner

ruunikko

Koulutustaso vaativa B, hypätty kotitreeneissä 130cm asti. Kilpailtu HeA ja 120cm

Dana on karsinassa kiltti hoitaa ja tykkää harjauksesta ja yhdessäolosta. Kiireinen tai äkkipikainen ihminen näkee aivan toisen puolen hevosesta. Dana on enimmäkseen hidas mutta isoliikkeinen ratsastaa. Jotta saat Danan liikkumaan elastisesti, joustavasti, rennosti ja tyytyväisesti, pitää sinun jo osata ratsastaa hevonen pohkeen ja ohjan väliin. Suorittaa kaikien tasoisilla ratsastajilla tehtävät juuri niin kuin ratsastaja ne osaa pyytää. Ratsastajan tasapainomuutoksista voi reagoida terävämmin. Välillä Danankin vanha kilpahevosmoodi saattaa pilkahdella tuntien aikana, varsinkin esteillä.

Satulavyön kiristys pitää tehdä rauhallisesti.

Dana.jpg

r. Norman "Kurre"

Risteytyshevonen

Ruunikko

synt. 13.6.2005

Koulutus vahva HeB, hypätty 90cm

Kurre on kiltti hoitaa ja tykkää hoitamisesta ja rapsuttamisesta, mutta kiireinen tai äkkipikainen ihminen näkee aivan toisen puolen hevosesta. Kurre on reipas, mutta erittäin luotettava kaveri. Jotta saat Kurren liikkumaan elastisesti, joustavasti, rennosti ja tyytyväisesti, pitää sinun jo osata ratsastaa hevonen pohkeen ja ohjan väliin. Oiva luottoratsu kokemattomille ja aroille, varsinkin esteillä.

Kurre.jpeg

t. Belle

Eestin urheiluhevonen

ruunikko

Koulutustaso vahva heB, esteet 100cm

Belle on karsinassa kiltti hoitaa ja tykkää harjauksesta ja yhdessäolosta. Kiireinen tai äkkipikainen ihminen näkee aivan toisen puolen hevosesta.

Bellellä on pienet ja helpot askeleet. Belle on kompaktin kokoinen, joten se on helppo ratsastaa ratsastajan alle, kun ratsastaja sen osaa. Jotta saat Bellen liikkumaan elastisesti, joustavasti, rennosti ja tyytyväisesti, pitää sinun jo osata ratsastaa hevonen pohkeen ja ohjan väliin. Täysverisyys näkyy toisinaan reippautena sekä tämä tamma on parhaimmillaan, kun ratsastajalla on vakaa ja pehmeä käsi.

Satulavyön kiristys pitää tehdä rauhallisesti.

Belle.jpg

t. Nala

Torinhevonen

rautias

Koulutustaso vahva heB, ei hypätä

Nala on karsinassa kiltti hoitaa ja tykkää harjauksesta ja yhdessäolosta. Kiireinen tai äkkipikainen ihminen näkee aivan toisen puolen hevosesta. Ratsastaessa iso ja reipas askel, mutta jos osaat käyttää istuntaa oikein ja kättä pehmeästi, niin Nalasta saa tosi pehmeän ja rennon. Arvostaa siis vakaata ja pehmeää kättä.


nalamaneesissa.jpg


t. Eeva

Eestinhevonen

ruunikko

Koulutustaso vahva HeB, hypätty 100cm

Eeva rakastaa kaikkea hoitamista ja puuhastelua karsinassa. Kiltti hoitaessa. Herkkä ja reipas ratsastaa. Arvostaa ratsastajalla vakaata ja pehmeää kättä eikä siedä ohjasta vetämistä ollenkaan. Jotta saat hänetkin rennosti ja elastisesti liikkumaan, pitää sinun jo osata ratsastaa hevonen pohkeen ja ohjan väliin.


Eeva.jpg

r. Prinssi

Torinhevonen

voikko

Koulutustaso vahva HeB, hypätty kotitreeneissä 120cm asti

Prinssi rakastaa kaikkea hoitamista ja puuhastelua karsinassa. Kiltti hoitaessa. Ratsastaessa Prinssi ei anna ratsastajan virheitä anteeksi, joten se ei käy vielä kaiken tasoisilla ratsastajilla tunneilla. Prinssin kanssa on miellyttävä ratsastaa, kun puhutte samaa kieltä. Askel on iso ja reipas, mutta kuuntelee istuntaa tosi hyvin.

Prinssi.jpg

r. Samu

Suomenhevonen

ruunikko

Koulutustaso heC, jatkokoulutuksessa.

Todella kiltti hoitaa, ratsastaessa ihanan tasaiset askellajit.

Samu.jpg

r. Manu

Täysverinen

ruunikko

Koulutustaso heA, kilpaillut rataesteillä 100cm asti

Ystävällinen ja sosiaalinen, jolla voi kaikentasoiset ratsastajat opetella ratsastamaan.

Manu.jpg

Mellu

Päivitämme Mellun tiedot pikimmiten...

Kuva Mellusta

Simo

Päivitämme Simon tiedot pikimmiten...

Kuva Simosta

>> takaisin sivun ylälaitaan