Opetus

Talliltamme löytyy 14 erilaista ponia ja hevosta tunneille ratsuiksi: 6 ponia ja 8 hevosta. Kaikenkaikkiaan tallissa on tällä hetkellä 15 hevosta ja ponia yhteensä.

Tunnit ratsastetaan tasoryhmissä. Ratsastuskoulu tarjoaa mahdollisuuden ratsastuksen harrastamiseen monella eri tasolla, talutus- ja alkeisryhmistä sekä harrastetasolta aina kilpailuihin valmentautumiseen saakka. Tavoitteena on, että jokainen oppilas saa juuri hänelle sopivaa ohjausta tavoitteidensa mukaisesti.

Tallillamme panostetaan hevosten hyvinvointiin. Kaikille opetushevosille on Hipposportin kautta sovitetut omat este- tai koulusatulat ja niihin lisävarusteet. Tuntien jälkeen jokaiselle hevoselle on varattu omat sopivat loimet tarpeiden mukaan ja estetuntien jälkeen Back on Track-suojat. Opetuksen luonteeseen kuuluu hevosten hoito ja tunnille/tunnilta pois laittaminen sekä varustehuolto, joiden osaamista voi syventää hevosenhoitokursseilla.

Ratsastuksen opetuksesta vastaavat siskokset Marjut Renvall ja Johanna Svahn. Opettamassa mukana Heidi Junkkarinen sekä Suvi Tenhunen.

42362302_2715010828524584_3585967035512782848_n.jpg

Kaarelassa huolehdimme siitä että opit oikein!

Opetus on tehokasta ja mielekästä, unohtamatta perussääntöjä - opit ratsastamaan ja voit nauttia siitä, kun onnistut ja hevonen kulkee rennosti oikein.

Opit hallitsemaan vartalosi ja istumaan tasapainossa.

Kaarelassa voit saavuttaa uudet tavoitteesi ja opit selviämään erilaisista ratsastustilanteista, oppien koko ajan uutta.

Ratsastuskoulussa hyviä tavoitteita ovat onnistumiset tunneilla, oppia ratsastamaan erilaisia hevosia, tallikisoihin osallistuminen sekä niissä pärjääminen, tallin järjestämät reissut seurakisoihin sekä ratsastuskoulujen väliset kilpailut.

Oppilaiden kuvia tallin ulkopuolisistakisoista, Laakson valmennuksista ym. voit nähdä mm. Facebook sivuillamme!


Marjut Renvall

Olen vuonna 1984 syntynyt hevosalan ammattilainen. Olen valmistunut oppisopimuskoulutuksella hevosenhoitajaksi Ypäjältä maatalousalan tutkintona keväällä 2008. Jatkoin opintoja ratsastuksenohjaajalinjalle vuonna 2009 ja olen loppukoetta vaille valmis ohjaaja. Lisäksi olen ratsastuksen I-tason valmentaja. Olen opettanut lähes koko aikuisikäni tallillamme Kaarelassa. Välillä olin kolme vuotta poissa opetustöistä ihan muissa yrittämisen muodoissa, mutta palasin takaisin syksyksi 2019. Olen opiskellut lisäksi kirjanpitoa ja olen tehnyt tallin kirjanpidon jo kymmenen vuotta. Vastaan tallin sähköpostista, laskutuksesta ja kaikesta paperityöstä sekä ponien läpiratsastuksesta.

Saga_vesi.jpgAloitin ratsastuksen 7-vuotiaana - ensin Orimattilassa. Siitä Kilon tallilla muutaman vuoden Kikan opissa ja Ypäjälle muutettiin, kun täytin 11. Muutaman vuoden kävin Ypäjän ratsastuskoulussa, josta pääsinkin Anu Korppoon valmennusryhmään. Lisäksi Veikko Heikkilä on ollut isossa roolissa valmentamiseni suhteen nuorempana ja aikuisiällä Ajannon Timo. Ratsastuskokemusta on vuosien varrella karttunut paljon myös myyntitallin poneista ja hevosista.

gene1.jpgOlen kouluttanut useamman ponin itse, nuorempana aikuisen avustuksella ja aikuisiällä yksin. Edesmenneen ja ensimmäisen ponini Fairy Kingin koulutuksessa olin mukana alusta asti, samoin mm. Genesiksen. Jatkokoulutan opetusponejamme koko ajan. Olen aikoinani kilpaillut suomenhevosten kansallisella tasolla 100-110cm luokissa ja myöhemmin Genesiksellä ottanut muutaman alue 120cm startin.

>> muut opet


Johanna Svahn

Syntynyt 1987. Olen mennyt ratsastuksen aloittamisessa isosiskoni Marjutin jalan jäljissä. Olin kuitenkin enemmän kiinnostunut hiihdosta ja yleisurheilusta, joten ratsastelin vain ratsastuskoulun perusryhmissä, kunnes omat ponimme kasvoivat ja kehittyivät sen verran, että pystyin itsekin siirtymään Veikon valmennuksiin. Olen itse kouluttanut Poseidon - ponin, joka oli ensimmäinen oma ponini, Luckyn ja lukuisia nuoria hevosia Saksassa. Vastaan hevosten päivittäisestä huollosta, tallin siisteydestä, hevosten läpiratsastuksesta, rehuhankinnoista ym. tallitöistä.

Minulla ei ole enää yhtään omaa hevosta, vaan nautin opetushevostemme läpiratsastuksista ja eteenpäin viemisestä.

Olen kisannut kansallisella tasolla esteratsastuksessa hevosillani Lucky Lordilla ja Pascal De Govylla, mutta keskityn nykyään enemmän itse opettamaan ja Johannan johdolla tallin oppilaat sekä ponit ja hevoset ovatkin kilpailleet menestyksekkäästi myös muiden tallien järjestämissä kilpailuissa syyskaudesta 2008 lähtien.

Kun Iisa Huttula osti ensimmäisen poninsa Johannalta, rupesi hän Iisan valmentajaksi sekä ponien että hevosten kanssa.  Vuosien valmennustyö tuotti tulosta ja Iisa voitti Johannan opissa ja "Paavon" kanssa mm. Miniderbyn, valittiin Etelä-Suomen alueen parhaaksi alueratsastajaksi, oli mukana Etelä-Suomen alue kultajoukkueessa sekä lukuisia sijoituksia juniorina alue/kansallisella tasolla. Paavo siirtyi opetuskäyttöön ja Johanna jatkoi Iisan valmentajana vielä uusien hevosten kanssa. Iisa sijottui sekä Suomessa että ulkomailla ja jatkaa vieläkin kilparatsastajan uraa. Lisäksi Johanna on valmentanut aikoinaan Tiiu Tiihosta Fairy Kingin kanssa.

jonnajalucky.jpg

Olen valmistunut keväällä 2008 Ypäjän Hevosopiston 3-vuotiselta maatalousalan hevosenhoito-linjalta, jonka suoritin oppisopimuskoulutuksena Kaarelan Ratsutallissa. Lisäksi olen ratsastuksen I-tason valmentaja.

Minulla on koulutus myös ravihevosten ohjastamiseen.

Rakastan eläimiä ja menen aina niiden ehdoilla.

>> muut opet


Heidi Junkkarinen

Heidi_kuva1.jpgOlen 25 vuotta hevosalalla toiminut ratsastuksenopettaja.
Olen opiskellut hevosenhoitajaksi, ratsastuksenohjaajaksi sekä ratsastuksenopettajaksi (valm. v. 2007).
Lisäksi olen valmentautunut ja kilpaillut paljon elämäni aikana koulu- (vaB) sekä esteratsastuksessa (110-120cm).
Heidi_kuva2.jpgOlen työskennellyt useammalla eri ratsastuskoululla sekä yksityisellä tallilla. Olen opettanut paljon, hoitanut hevosia sekä ratsastanut hevosia työkseni koko urani ajan.
Olen käynyt myös erilaisia kursseja: mm. este- ja kouluratsastamiseen liittyviä klinikoita, useita mentaalipuolen kursseja, we-kurssin, hevoshieronta-kurssin ja paljon muuta.

Olen kiinnostunut hevosten hyvinvoinnista, sekä itseni että oppilaideni kehittymisestä hevosten ehdoilla. Koen tärkeäksi, että hevoset ja oppilaat viihtyvät sekä kokevat onnistumisia tunneillani. Lisäksi koen tärkeäksi, että oppilaat oppivat ratsastamaan oikein ja oikealla ajatuksella ja tunteella vaikuttaen näin ollen hyvällä ratsastamisellaan suoraan hevosten hyvinvointiin.

Tällä hetkellä pidän omaa tallia Nurmijärvellä, missä minulla on kaksi omaa hevosta. Lisäksi opetan ratsastuskoulussa sekä opetan ja ratsutan yksityisiä ratsukoita.

Odotan innolla uutta työympäristöäni sekä tutustumista uusiin työystäviini sekä teihin oppilaisiin.


Suvi Tenhunen

SUVI_1.jpg

Moikka! Olen Suvi Tenhunen, 30-vuotias

nuori nainen Helsingistä ja melkein vuoden verran tehnyt opetus hommissa tuurauksia täällä Kaarelassa ja olenkin monille jo varmasti tuttu kasvo.

Nyt syksystä alkaen on tarkoitus alkaa pitämään säännöllisemmin tunteja ja aloittaa samalla opinnot ratsastuksenohjaajaksi.

Koulutukseltani olen hevostenhoitaja/ratsuhevosen peruskouluttaja. Koulussa suuntauduin esteille, mutta nykyisin kiinnostus on enemmän kouluratsastuksessa.Työssäoppimis jaksoni suoritin Piia Pantsulla Ruotsissa.
Olen työskennellyt lähes kymmenen vuotta hevosalalla. Pisin työsuhteeni oli yli seitsemän vuotta jolloin vastasin kaikista tallin arkirutiineista hevosten kouluttamiseen ja ratsuttamiseen.

Olen kilpaillut esteillä 110cm tasolla ja
 kouluratsastuksessa heA.
Tällä hetkellä omistan kaksi hevosta, toinen on jo vanhempi ja toinen vasta neljä vuotias, jonka kanssa valmentaudun säännöllisesti ja tavoitteena olisi ensi kaudella nuorten kouluratsastus luokat.