Opetus

Talliltamme löytyy 12 erilaista ponia ja hevosta tunneille ratsuiksi, kaikenkaikkiaan tallissa on tällä hetkellä 16 hevosta ja ponia yhteensä.

Tunnit ratsastetaan tasoryhmissä. Ratsastuskoulu tarjoaa mahdollisuuden ratsastuksen harrastamiseen monella eri tasolla, talutus- ja alkeisryhmistä sekä harrastetasolta, aina kilpailuihin valmentautumiseen saakka. Tavoitteena on, että jokainen oppilas saa juuri hänelle sopivaa ohjausta tavoitteidensa mukaisesti.

Tallillamme panostetaan hevosten hyvinvointiin. Kaikille opetushevosille on Hipposportin kautta sovitetut omat este- ja koulusatulat ja niihin lisävarusteet. Tuntien jälkeen jokaiselle hevoselle on varattu omat Back on Track Royal tallisuojat ja sopivat loimet tarpeiden mukaan. Opetuksen luonteeseen kuuluu hevosten hoito ja tunnille ja tunnilta pois laittaminen sekä varustehuolto, joiden osaamista voi syventää hevosenhoitokursseilla.

Ratsastuksen opetuksesta vastaa siskokset Marjut Renvall ja Johanna Svahn. Tallin on perustanut Taru Svahn. Sukupolven vaihdos tapahtui v. 2011.

42362302_2715010828524584_3585967035512782848_n.jpg

Kaarelassa huolehdimme siitä että opit oikein!

Opetus on tehokasta ja mielekästä, unohtamatta perussääntöjä - opit ratsastamaan ja voit nauttia siitä kun onnistut ja hevonen kulkee rennosti oikein.

Opit hallitsemaan vartalosi ja istumaan tasapainossa.

Kaarelassa voit saavuttaa uudet tavoitteesi ja opit selviämään erilaisista ratsastustilanteista, oppien koko ajan uutta.

Ratsastuskoulussa hyviä tavoitteita ovat onnistumiset tunneilla, tallikisoihin osallistuminen sekä niissä pärjääminen, tallin järjestämät reissut seurakisoihin sekä ratsastuskoulujen väliset kilpailut.

Oppilaiden kuvia tallin ulkopuolisistakisoista, Laakson valmennuksista ym. voit nähdä mm. Facebook sivuillamme!


Marjut Renvall


Johanna Svahn

Syntynyt 1987. Ratsastuksen I-tason valmentaja.

Johanna on kisannut kansallisella tasolla esteratsastuksessa hevosillaan Lucky Lordilla ja Pascal De Govylla, mutta keskittyy nykyään enemmän itse valmentamaan ja Johannan johdolla tallin oppilaat sekä ponit ja hevoset ovatkin kilpailleet menestyksekkäästi myös muiden tallien järjestämissä kilpailuissa syyskaudesta 2008 lähtien.

Valmennus taustaa: Johanna oli Iisa Huttulan ensimmäinen valmentaja. Johanna loi yhdessä Huttulan perheen kanssa pohjan Iisan ratsastusharrastukseen, kun Iisa Huttula osti ensimmäisen poninsa Johannalta. Johanna valmensi Iisaa ponin kanssa, kunnes Iisan perhe liisasi Iisalle kilpailukäyttöön Johannan aiemman kilpahevosen, entisen opetushevosemme Pascal De Govyn.

Vuosien valmennustyö tuotti tulosta ja Iisa voitti Johannan opissa ja "Paavon" kanssa mm. Miniderbyn, valittiin Etelä-Suomen alueen parhaaksi alueratsastajaksi, oli mukana Etelä-Suomen alue kultajoukkueessa sekä lukuisia sijoituksia juniorina alue/kansallisella tasolla. Paavo siirtyi opetuskäyttöön ja Johanna jatkoi Iisan valmentajana vielä uusien hevosten kanssa. Iisa sijottui sekä Suomessa että ulkomailla ja jatkaa vieläkin kilparatsastajan uraa.

jonnajalucky.jpg

Johanna valmistui keväällä 2008 Ypäjän Hevosopiston 3-vuotiselta maatalousalan hevosenhoito-linjalta, jonka hän suoritti oppisopimuskoulutuksena Kaarelan Ratsutallissa.

Hänellä on lisäksi koulutus myös ravihevosten ohjastamiseen.