Opetus

Talliltamme löytyy 15 erilaista ponia ja hevosta tunneille ratsuiksi: 6 ponia ja 9 hevosta. Kaikenkaikkiaan tallissa on tällä hetkellä 19 hevosta ja ponia yhteensä.

Tunnit ratsastetaan tasoryhmissä. Ratsastuskoulu tarjoaa mahdollisuuden ratsastuksen harrastamiseen monella eri tasolla, talutus- ja alkeisryhmistä sekä harrastetasolta aina kilpailuihin valmentautumiseen saakka. Tavoitteena on, että jokainen oppilas saa juuri hänelle sopivaa ohjausta tavoitteidensa mukaisesti.

Tallillamme panostetaan hevosten hyvinvointiin. Kaikille opetushevosille on Hipposportin kautta sovitetut omat este- ja koulusatulat ja niihin lisävarusteet. Tuntien jälkeen jokaiselle hevoselle on varattu omat Back on Track Royal tallisuojat ja sopivat loimet tarpeiden mukaan. Opetuksen luonteeseen kuuluu hevosten hoito ja tunnille/tunnilta pois laittaminen sekä varustehuolto, joiden osaamista voi syventää hevosenhoitokursseilla.

Ratsastuksen opetuksesta vastaavat siskokset Marjut Renvall ja Johanna Svahn sekä myös vakkarina syksyllä 2020 aloittanut Suvi Tenhunen.

42362302_2715010828524584_3585967035512782848_n.jpg

Kaarelassa huolehdimme siitä että opit oikein!

Opetus on tehokasta ja mielekästä, unohtamatta perussääntöjä - opit ratsastamaan ja voit nauttia siitä, kun onnistut ja hevonen kulkee rennosti oikein.

Opit hallitsemaan vartalosi ja istumaan tasapainossa.

Kaarelassa voit saavuttaa uudet tavoitteesi ja opit selviämään erilaisista ratsastustilanteista, oppien koko ajan uutta.

Ratsastuskoulussa hyviä tavoitteita ovat onnistumiset tunneilla, oppia ratsastamaan erilaisia hevosia, tallikisoihin osallistuminen sekä niissä pärjääminen, tallin järjestämät reissut seurakisoihin sekä ratsastuskoulujen väliset kilpailut.

Oppilaiden kuvia tallin ulkopuolisistakisoista, Laakson valmennuksista ym. voit nähdä mm. Facebook sivuillamme!


Marjut Renvall

Esittely tulossa


Johanna Svahn

Syntynyt 1987. Ratsastuksen I-tason valmentaja.

Johanna on kisannut kansallisella tasolla esteratsastuksessa hevosillaan Lucky Lordilla ja Pascal De Govylla, mutta keskittyy nykyään enemmän itse valmentamaan ja Johannan johdolla tallin oppilaat sekä ponit ja hevoset ovatkin kilpailleet menestyksekkäästi myös muiden tallien järjestämissä kilpailuissa syyskaudesta 2008 lähtien.

Valmennus taustaa: Johanna oli Iisa Huttulan ensimmäinen valmentaja. Johanna loi yhdessä Huttulan perheen kanssa pohjan Iisan ratsastusharrastukseen, kun Iisa Huttula osti ensimmäisen poninsa Johannalta. Johanna valmensi Iisaa ponin kanssa, kunnes Iisan perhe liisasi Iisalle kilpailukäyttöön Johannan aiemman kilpahevosen, entisen opetushevosemme Pascal De Govyn.

Vuosien valmennustyö tuotti tulosta ja Iisa voitti Johannan opissa ja "Paavon" kanssa mm. Miniderbyn, valittiin Etelä-Suomen alueen parhaaksi alueratsastajaksi, oli mukana Etelä-Suomen alue kultajoukkueessa sekä lukuisia sijoituksia juniorina alue/kansallisella tasolla. Paavo siirtyi opetuskäyttöön ja Johanna jatkoi Iisan valmentajana vielä uusien hevosten kanssa. Iisa sijottui sekä Suomessa että ulkomailla ja jatkaa vieläkin kilparatsastajan uraa.

jonnajalucky.jpg

Johanna valmistui keväällä 2008 Ypäjän Hevosopiston 3-vuotiselta maatalousalan hevosenhoito-linjalta, jonka hän suoritti oppisopimuskoulutuksena Kaarelan Ratsutallissa.

Hänellä on lisäksi koulutus myös ravihevosten ohjastamiseen.


Suvi Tenhunen

Moikka! Olen Suvi Tenhunen 30vuotias nuori nainen Helsingistä ja melkein vuoden verran tehnyt opetus hommissa tuurauksia täällä Kaarelassa ja olenkin monille jo varmasti tuttu kasvo.

Nyt syksystä alkaen on tarkoitus alkaa pitämään säännöllisemmin tunteja ja aloittaa samalla opinnot ratsastuksenohjaajaksi.
Koulutukseltani olen hevostenhoitaja/ratsuhevosen peruskouluttaja. Koulussa suuntauduin esteille, mutta nykyisin kiinnostus on enemmän kouluratsastuksessa. Työssäoppimis jaksoni suoritin Piia Pantsulla Ruotsissa.
Olen työskennellyt lähes kymmenen vuotta hevosalalla. Pisin työsuhteeni oli yli seitsemän vuotta jolloin vastasin kaikista tallin arkirutiineista hevosten kouluttamiseen ja ratsuttamiseen.

SUVI_3.jpg
Olen kilpaillut esteillä 110cm tasolla ja kouluratsastuksessa heA.
Tällä hetkellä omistan kaksi hevosta, toinen on jo vanhempi ja toinen vasta neljä vuotias, jonka kanssa valmentaudun säännöllisesti ja tavoitteena olisi ensi kaudella nuorten kouluratsastus luokat.