Talliesittely

Kaarelan Ratsutalli perustettiin Helsingin Malminkartanoon vuonna 2002 pääsiäisenä EU-määräysten mukaiseksi, jolloin ensimmäiset hevoset muuttivat uutuuttaan tuoksuvaan hirsitalliin. Tuntitoiminta alkoi samana vuonna kesän kursseilla. 

Kaarelan Ratsutalli on 10 sisä- ja kuuden lämpölampuin varustetuin ulkokarsinan tallirakennus. Tallialueella sijaitsee yksityishevosten parakki.

Kaarelan Ratsutallin maneesi valmistui kesän 2019 lopussa ja sai käyttöönoton syyskuun alussa 2019.

image.jpg

Käytämme kuivikkeena kutterinpurua ja heinä on laaturenkaan laadukasta kuivaheinää. Hevosten perusrehuina käytämme erilaisia täysrehuja sekä kivennäis- ja vitamiinilisän. Näiden lisäksi kullekkin hevoselle laaditaan oma ruokintaohjeistus lisärehujen antamiseksi tarpeiden mukaan.

Kutterinpuru-kuivikkeet toimittaa Hankkija ja lantahuollon Fortum - HorsePower, jossa Kaarelan Ratsutalli oli yksi ensimmäisistä mukaan lähteneistä hevostiloista v. 2015 (sittemmin HorsePower lopetti toimintansa v. 2021 ja lantahuollon toimittaa heinäntoimittaja).

Kesa2018

Tallialueella on kesälaidun ja tarhat hevosille ja hevoset tarhaavatkin joko kaverin kanssa tai yksin 10h päivässä ja hevoset juotetaan tarhoihin lämpimällä vedellä talvellakin.

Uskomme että normaalia paremmalla hoidolla nämä ihanat asiakaspalvelijat jaksavat panostaa työhönsä, nauttien siitä ratsastajien kanssa kaudesta toiseen.
Kesälaiduntaminen tapahtuu laumassa, nauttien lajitoveriensa seurasta.

kisoissa.jpg

Järjestämme ratsastustunteja eri-ikäisille hevosharrastajille. Olemme mukana Suomen Ratsastajainliiton projektissa nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi, jossa lähtökohtana on ihmisen ja hevosen vuorovaikutus sekä talliyhteisö, jossa toiminta tapahtuu.

Kaarelan Ratsutalli aloitti toimintansa erityisesti lapsille ja nuorille suunnattuna, mutta kysynnän mukaan ratsastamaan tuli myös aikuisia. Yhdessä nuorten kanssa onkin alusta lähtien mukana ollut useampi aikuisratsastaja, ja nyt kanssamme harrastaa jo useita kymmeniä aikuisia, lasten ja nuorten kanssa sekä erikseen aikuis- että valmennusryhmissä.


Tallia ympäröivien peltojen ympäri pääsemme ratsastamaan sekä syksyn sänkipelloille kokemuksen kertyessä.

Talvisin kokeneemmat ratsastajat pääsevät hankiratsastamaan pelloille, joka on kentällä ratsastamista raskaampaa ja vaativampaa. Oman osaamisen mukaan ja tunnin sisällöstä riippuen ovat oppilaat voineet kokeilla, kuinka nopeasti sillä hevosella sitten oikein pääsee - arjen elämyksiä.

img_0443.jpg

Tallilla on lämmitetty satulahuone, tauko- sekä wc- ja suihkutilat. 


Taukotila

 

Tervetuloa hyvin hoidettujen hevosten ja hyvän ilmapiirin omaavaan talliimme!

>> takaisin sivun ylälaitaan