Tuntiperuutukset ja korvaustunnit

Tällä hetkellä tallilla on voimassa korona-ohjeistus, joka vaikuttaa tallilla asiointiin.

NYT KORONA-AIKAAN MYYDESSÄSI TUNNIN TOISELLE TULEE TILALLE TULEVAN OLLA TALLIN ASIAKAS TAI JO TALLILLA KÄYNYT KORVAAJA. OHJEISTAMISEEN, PAIKKOJEN NÄYTTÖÖN SEKÄ SIIHEN, MITÄ VARUSTEITA TAI LISÄLOIMIA KENELLEKIN TULEE EI OLE NYT RAJOITUSTEN AIKAAN MAHDOLLISUUTTA.

Kaikki tuntiperuutukset ja korvaustuntien varaukset tapahtuvat nettikalenterin kautta. Rajoitetta korvaustuntien määrälle ei ole, mutta tunti on korvattavissa mikäli se on peruutettu kalenterin kautta peruutusajan puitteissa: tuntien peruutusajat arkipäivien tunneille klo 12 mennessä ja lauantain tunneille perjantaihin klo 21 mennessä. Arkipyhäpäivinä, jos ratsastustunnit on siirretty aamuksi, tuntiperuutuksissa pätee lauantain tunneilla käytettävä peruutusaika. SEN JÄLKEEN TEHTYJÄ MUUTOKSIA EI HUOMIOIDA.
Huomioi myös jonotuspaikan varanneena: Jos olet lisännyt itsesi jonoon jollekin tunnille etkä mahtunutkaan sinne mukaan, niin kalenteri katsoo tuon kreditin tulleen käytetyksi. Muista siis katsoa kalenterista, oletko päässyt mukaan tunnille ja poistaa itse tuo jonopaikka arkisin ennen klo 12 ja lauantain tunneille pe ennen klo 21, niin kredit vapautuu uudelleen käytettäväksi.

Jos tiedät jo ennakkoon tulevan menon tms. jonka vuoksi et tunnillesi pääse, pyri perumaan se hyvissä ajoin ja vaikka ratsastamaan tuo poissaolo ennakkoon. Loppukaudesta korvaustunnit ovat usein ihan täynnä ja jos et löydä korvaavaa tuntia, jää se valitettavasti käyttämättä. Jokainen ratsastaja huolehtii itse, että saa korvaustuntinsa ratsastettua kuluvan kauden aikana. Korvauksia ei ole mahdollista siirtää seuraavalle kaudelle. Kauden viimeisen viikon peruutuksia ei pysty jälkikäteen korvaamaan eli jos tiedät olevasi poissa vikalta tunnilta, niin peru ja korvaa tunti ajoissa. Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia, saat ne Marjutilta sähköpostilla pyytämällä. Alkeis- eikä alkeisjatkokurssilaisen poissaololle ole korvausmahdollisuutta. Myöskään 10-kerran erilaisilla kursseilla ei ole korvausmahdollisuutta.

Korvaustunteja järjestetään erikseen sovittuna aikana ja ne löytyvät nettikalenterista samalla tavalla kuin vakioviikkotunnit aina, kun niitä on lisätty sinne. Lisäksi ratsastaja voi tulla korvaamaan ryhmään, missä on tilaa ja mikä on max. oman tasoinen ryhmä. Yleisryhmän tunteja voi nyt korvata myös istuntaryhmässä tai sopivan tasoisessa esteryhmässäkin, jos siellä on tilaa. Yleisryhmän ja esteryhmän/istuntaryhmän tuntihinnoissa on eroa, joten erotus tulee maksaa tallin tilille heti varauksen tehtyä ettei se unohdu eikä sitä tarvitse ruveta enää tarkistamaan. Jos erotusta ei ole maksettu kahdessa päivässä varauksesta, varaus poistetaan kalenterista ja kredit vapautuu uudelleen käytettäväksi. Viestikenttään tulee laittaa ratsastajan nimi, korvaus esteryhmässä sekä pvm jolle tulossa. MUUTOS TAMMIKUUSTA 2023 ALKAEN: Jos varaat korvaustunnin esteryhmästä, olet maksanut tuntihintaerotuksen tallille, joudut perumaan tunnin etkä saa tilalle toista korvausta esteryhmässä, maksaa talli sinulle halutessasi tuon tuntihintaerotuksen takaisin, kun ilmoitat tilinumeron, mutta tästä ylimääräisestä rahanpalautuksesta peritään +5e käsittelykulu.

Erillisellä korvaustunnilla tulee olla vähintään neljä korvaajaa, jotta tunti pidetään. Talli katsoo tämän kyseisenä päivänä klo 12:00, jolloin päivän tuntiperuutukset tulee viimeistään tehdä ja mikäli korvaustunnilla on liian vähän osallistujia, talli poistaa tunnin ja ratsastajien kreditit vapautuvat käyttöön. Tarkista siis itse ennen tallille lähtöä, onko sinä päivänä varmasti erillinen korvaustunti. Tästä ei tule erillistä tekstiviestiä.

Mikäli poissaolosta on saatu sairaslomaa, peruutuksen yhteydessä tulee käydä ilmi sairasloman kesto. Voit myös yrittää vaihtaa tai myydä muiden ratsastajien kanssa esim. tallin ilmoitustaululla tai kotisivujen tuntipörssissä.

Äkillisen esteen sattuessa voit lähettää tilallesi sijaisratsastajan, vaikka emme ehtisi vastaanottaa ilmoitustasi etukäteen. Sijaisratsastajan tulee olla kanssasi vähintään samantasoinen ja lähes saman kokoinen, jotta sinulle jaettu hevonen sopii myös korvaajalle. Mikäli tilallesi tulee toinen ratsastaja (olet myynyt tai vaihtanut tunnin jollekin/jonkun kanssa), lisää hänen nimi kalenteriin omasi lisäksi.

Jos myyt tunnin eteenpäin, on se kredit edelleen tällä myyjällä. Jos tunnin ostanut ei pääsekään tunnille, hän ei pääse itse osallistumista muuttamaan vaan tästä tulee ilmoittaa myyjälle, jotta hän kerkeää ajan puitteissa vielä poistamaan tunnin ja saa kreditin uudelleen käytettäväksi. Talli ei tätä automaattisesti poista, sillä  jos raha on vaihtanut omistajaa, niin tämä myyjä saa sekä vapautuvan kreditin että on saanut jo ostajalta rahan. Sama juttu - jos olet vaihtanut tunteja toisen kanssa etkä itse pääse sille "korvaavalle tunnille", niin yhteys toiseen vaihtajaosapuoleen, jotta tunnin kerkeää mahdollisesti poistamaan ja saa näin ollen kreditin uudelleenkäyttöön. Osapuolet sopivat aina keskenään vaihdoista ja ostoista.

Suosittelemme tuntipörssiä, jossa voi myydä tai vaihtaa ratsastustunteja.

Kolmen ilmoittamatta jätetyn poissaolon tai pitkään jatkuneen sairauden tms. vuoksi tallilla on oikeus tarvittaessa (esim. ratsastaja jää jälkeen ryhmästä) antaa paikka toiselle ratsastajalle. Tällöin ratsastajan on sovittava ohjaajan kanssa jäljelle jäävien tuntien osalta mahdollisesta vaihdosta uuteen ryhmään, joka vastaa ratsastajan tasoa.

Tunteja koskevissa asioissa asiointi tapahtuu sähköisesti tunnit@kaarelanratsutallioy.com.

mannujasaga.jpg

SRL:n jäsentallilla vähintään 3krt/kk vakituisesti ratsastavan henkilön on kuuluttava joko seuraan tai omistettava ratsastuksen green card.

Tämä ei koske talutusratsastajia.

Kaarelan Ratsutalli Oy ei vakuuta asiakkaitaan. Edellytämme ratsastajilta SRL:n jäsenyyttä.

Tunnit ratsastetaan sään mukaan joko kentällä tai maneesissa. Yksi kauden tunneista on tallitunti, mikäli opettaja näkee tähän aihetta.

Ratsastustuntien kestoon sisältyvät selkäännousut, alkukäynnit, puolenkäynnit ja loppukäynnit.