Yhteystiedot

Kaarelan Ratsutalli Oy
Kartanonkaari 19
00410 Helsinki


VK 2-24 sekä 32-51
VAKIOVIIKKOTUNNIT

VK 23-25
KESÄKURSSIT


ota yhteyttä sähköpostitse

Aukioloajat

SYKSYLLÄ ALKAA UUSI ALKEISKURSSI!

Syyskaudella alkavalla alkeiskurssilla vielä paikkoja vapaana. Varaa omasi ilmoittautumalla jonoon seuraavalle alkeiskurssille.

ALKEISJATKUKURSSILLA TILAA!!

Syyskaudella perjantaisin alkavalla alkeisjatkokurssilla tilaa. Varaa oma paikkasi tunnit@kaarelanratsutallioy.com.

Tallityöntekijä

Haetaan työmarkkinatuella tai työharjoittelulla tallityöntekijää.
Ota yhteyttä, p. 045-8408884/Jonna

Tahdotko aloittaa hevosharrastuksen?

Uutisia

Tallilaajennuksen ja maneesin kaava vahvistunut 16.3.2012

Uusimmat tiedotteet

hekutek.png

hookslogo.png

HOPE-lahjoitus

Liity postituslistalle

Kävijät tässä kuussa

Halvat kotisivut

Share |

Infoa Ratsastajalle

Ratsastustunti

Vakioviikkotunnille saavutaan puoli tuntia ennen tunnin alkua, jotta ehtii laittamaan ratsun tunnille kuntoon. Vakioviikkoryhmässä ratsastaa 2-7 oppilasta, jolloin opetus on laadukasta ja tason mukaan myös itsenäisempää.

Ratsastajan tulee tulla tunnilleen ajoissa. Tunnille ei voi tulla myöhästyneenä, koska se häiritsee muita. Talli ei ole velvollinen korvaamaan myöhästymisen takia käyttämättä jääneitä tunteja.

Ratsastustunnit ratsastetaan aidatulla, valaistulla 25m x 54m geopat kentällä. Tallillamme on laaja estekalusto, joten estetunneillä päästään tutustumaan mm. vesiesteeseen sekä muuriin. Laitumella on muutama maasto- sekä erikoiseste.
20140727_214647.jpg

Tunnit kestävät ryhmästä riippuen 45min-1,5h, tallillamme on käytäntö että tunnin jälkeen ratsastaja putsaa hevosen
varusteet ja tarvittaessa myös hevosen tai ponin, esim. pesu.

Hyvä muistaa:

  • hiukset on pidettävä kiinni ratsastaessa.
  • takki auki ei ratsasteta. Eikä takkia oteta pois liikkeessä - siirry aina kaartoon ottaaksesi takin pois, ja pyydä opettajaa vastaanottamaan takki.
  • tallillamme käytetään kypärää, sekä muiden varusteiden tulee olla ratsastukseen sopivat.
  • tuntiratsusi lukee tallin listassa. Mikäli se ei ole edeltävällä tunnilla, voit alkaa varustamaan sitä.
  • tunnin alussa selkäännousu tapahtuu kentällä kaarrossa, tunti myös päätetään kaartoon. Liikkeelle lähdetään vasta, kun vyö on kiristetty.
  • ympyrällä ratsastavalla on eturatsastusoikeus - uralla oleva väistää
  • ratsastettaessa muistetaan ottaa muut huomioon ja noudattaa ratsastuksen liikennesääntöjä
  • noudata tallin sääntöjä
  • opetustunteja saa kuvata omaan käyttöön, mutta niiden julkaiseminen ääniraidan kanssa, josta ilmenee tunnin opetus - on kielletty

Mikäli ratsastajalla ei ole sopivia varusteita tunnille, on opettajalla oikeus kieltää häntä osallistumatta tunnille, korvauksetta.

Sopivat varusteet ovat:

Housut, ratsastukseen ei käy farkut, verkkarit, eikä tuulihousut. Mikäli sinulla ei ole ratsastukseen tarkoitettuja housuja: esim. college housut käyvät - ne eivät ole liukasta materiaalia ja niissä on tilaa kun taas farkuissa ei. Housujen tulee olla pitkälahkeiset.

Kengät, ratsatukseen tarkoitetut kengät/saappaat, tai kengät joissa on n. 1 cm kanta sekä pitkä varsi, jossa ei ole vetoketjua pohkeessa/sisäsääressä. Mikäli käytät jodhpureja, muttet chapsejä tulee käyttää ratsastukseen tarkoitettuja pitkävartisia sukkia housun lahkeen päällä.

Tunnille ei voi osallistua mikäli ratsastajalla on villasukat joiden varret näkyvät/osuvat hevosta kylkiin. Myöskään mokkachapseillä ei voi ratsastaa sillä ne hiertävät hevosten kylkiä.

Kypärä, CE hyväksytty, eli turvakypärä. Kypärän sisällä on merkintä siitä jos se on CE hyväksytty. Tallilla on lainakypäriä, mutta emme voi taata että niitä riittää kaikille. Oman kypärän ostaminen on suositeltavaa. Se suositellaan ostamaan uutena, sillä käytetyissä voi olla se riski että niillä on pudottu useasti tai niitä on tiputeltu, jolloin ne eivät ole yhtä turvallisia

Takki, mikäli käytät ratsastaessa takkia, se ei saa joutua takapuolen alle, eli pituutta ei saa olla liikaa. Takki ei myöskään saa olla sellainen että se voi tuulessa alkaa lepattamaan ja näin ollen esim. säikäyttää ratsun/ratsut. Tämä pätee myös päällimmäisenä olevaan ylävartalon muuhun vaatteeseen.

Käsineet, tulee olla ratsastukseen tarkoitetut.

Turvaliivin käyttö on suositeltavaa, muttei pakollista.

Ratsastaessa ei saa käyttää kannuksia, ellei opettaja anna erikseen lupaa.


Painorajat: tallillamme on käytössä painorajat ja asiakassuhteen alkaessa olemme saaneet sinulta tiedon painostasi ja pituudestasi. Mikäli ne tiedot muuttuvat suuresti, tulee niistä kertoa opettajallesi, jotta hevosjaot kohdistuvat oikein

Pienet ponit

max. 60kg

Isot ponit

max. 70kg

Hevoset

max. 80kg

Mikäli ehto ei täyty, talli ei ole velvollinen korvaamaan tunteja.


Poissaolot

Talli korvaa kaksi tuntia/kausi, mikäli tunti on peruutettu sähköisen tuntikalenterin kautta arkisin klo 15:30 ja lauantaisin klo 9:00 mennessä. Mikäli tuntia ei ole peruttu ajoissa emme korvaa poissaoloa. Mikäli poissaolosta on saatu sairaslomaa, peruutuksen yhteydessä tulee käydä ilmi sairasloman kesto. voit myös yrittää vaihtaa tai myydä muiden ratsastajien kanssa esim. tallin ilmoitustaululla tai kotisivujen tuntipörssissä.

Äkillisen esteen sattuessa voit lähettää tilallesi sijaisratsastajan, vaikka emme ehtisi vastaanottaa viestiäsi etukäteen. Sijaisratsastajan tulee olla kanssasi samantasoinen ja lähes saman kokoinen.

Korvaustunnit järjestetään joka kuun viimeinen tiistai klo 16-17. Lisäksi ratsastaja voi tulla korvaamaan ryhmään, missä on tilaa ja mikä on max. oman tasoinen ryhmä.

Alkeis- ja alkeisjatkokurssien poissaoloja ei korvata, sillä opetus on kurssiluontoista, eikä tallilla ole mahdollisuutta järjestää myöhemmin kauden aikana vastaavaa opetusta.

Suosittelemme tuntipörssiä, jossa voi myydä tai vaihtaa ratsastustunteja.

Ratsastaja huolehtii korvaustunnille saapumisesta samoin periaattein kuin vakiotunnille.

Kolmen ilmoittamatta jätetyn poissaolon tai pitkään jatkuneen sairauden tms. vuoksi tallilla on oikeus tarvittaessa (esim. ratsastaja jää jälkeen ryhmästä) antaa paikka toiselle ratsastajalle. Tällöin ratsastajan on sovittava ohjaajan kanssa jäljelle jäävien tuntien osalta mahdollisesta vaihdosta uuteen ryhmään, joka vastaa ratsastajan tasoa.


Tuntien ajankohdat

Vakiotunteja järjestetään maanantaista lauantaihin, sunnuntait ovat hevosten vapaapäiviä. Tunteja järjestetään tarpeen mukaan myös muina aikoina, kuten aikaisemmin iltapäivällä yksityistunteja ja sairaspoissaolokorvauksia.

Pakkasraja noin -15'C tallin mittarista katsottuna 2h ennen ensimmäisen tunnin alkua - myrskysäässä emme ratsasta, mutta sateella tunnit pidetään normaalisti, joten sadetta pitävät vaatteet on hyvä olla mukana. Mikäli tunti joudutaan perumaan sään vuoksi, saat tallilta tekstiviestin n. tuntia ennen tunnille tarkoitettua alkamisajankohtaa.