Infoa Ratsastajalle

Ratsastustunti

Vakioviikkotunnille saavutaan puoli tuntia ennen tunnin alkua, jotta ehtii laittamaan ratsun tunnille kuntoon, tunnin jälkeen on myös varattava aikaa hevosen hoitoon sekä varustehuoltoon jos oma ratsu ei jatka seuraavalle tunnille.

Ratsastajan tulee tulla tunnilleen ajoissa. Tunnille ei voi tulla myöhästyneenä, koska se häiritsee muita. Talli ei ole velvollinen korvaamaan myöhästymisen takia käyttämättä jääneitä tunteja.

Tutustu Tuntiperuutukset ja korvaustunnit -ehtoihin

Tässä muutamia asioita jotka tulee muistaa ratsastuskoulussa:

20150318_101010.jpg

  • mikäli opetusratsusi ei ole ollut vielä päivän tunneilla, voit alkaa sitä harjaamaan 30min ennen tuntia. Huolehdi että ratsu on varustettu ajoissa tunnille.
  • tunnin alussa selkäännousu tapahtuu kentällä kaarrossa, tunti myös päätetään kaartoon. Liikkeelle lähdetään vasta, kun vyö on kiristetty
  • ympyrällä ratsastavalla on eturatsastusoikeus, kun se kuuluu tunnin tehtävään - uralla oleva väistää. Jos teet omia ympyröitä etäisyyden parantamiseksi, niin sinä väistät uralta tulevaa
  • ratsastettaessa muistetaan ottaa muut huomioon ja noudattaa ratsastuksen liikennesääntöjä
  • opetustunteja saa kuvata omaan käyttöön, mutta niiden julkaiseminen ääniraidan kanssa, josta ilmenee tunnin opetus - on kielletty
  • noudata tallin sääntöjä

Tästä vanhemmille lisäluettavaa!


Mikäli ratsastajalla ei ole sopivia varusteita tunnille, on opettajalla oikeus kieltää häntä osallistumasta tunnille, korvauksetta.

Sopivat varusteet ovat:

Housut, ratsastukseen ei käy farkut, verkkarit, eikä tuulihousut. Mikäli sinulla ei ole ratsastukseen tarkoitettuja housuja: esim. college housut käyvät - ne eivät ole liukasta materiaalia ja niissä on tilaa kun taas farkuissa ei. Housujen tulee olla pitkälahkeiset.

Kengät, ratsatukseen tarkoitetut kengät/saappaat, tai kengät joissa on n. 1 cm kanta sekä pitkä varsi, jossa ei ole vetoketjua pohkeessa/sisäsääressä. Mikäli käytät jodhpureja, muttet chapsejä tulee käyttää ratsastukseen tarkoitettuja pitkävartisia sukkia housun lahkeen päällä.

Tunnille ei voi osallistua villasukilla joiden varret näkyvät/osuvat hevosta kylkiin. Myöskään mokkachapseillä ei voi ratsastaa sillä ne hiertävät hevosten kylkiä.

Kypärä, CE hyväksytty, eli turvakypärä. Kypärän sisällä on merkintä siitä jos se on CE hyväksytty ja siinä pitää olla standardin EN1384 lisäksi VG1-merkintä. Kypärän mukana pitää olla käyttöohjeet ja EU-vaatimustenmukaisuusvakuutus. Tallilla on lainakypäriä, mutta emme voi taata että niitä riittää kaikille. Oman kypärän ostaminen on suositeltavaa. Se suositellaan ostamaan uutena, sillä käytetyissä voi olla se riski että niillä on pudottu useasti tai niitä on tiputeltu, jolloin ne eivät ole yhtä turvallisia. Yleisen suosituksen mukaan kypärä tulee vaihtaa uuteen 3–5 vuoden välein.

Takki, mikäli käytät ratsastaessa takkia, se ei saa joutua takapuolen alle, eli pituutta ei saa olla liikaa. Takki ei myöskään saa olla sellainen että se voi tuulessa alkaa lepattamaan ja näin ollen esim. säikäyttää ratsun/ratsut. Tämä pätee myös päällimmäisenä olevaan ylävartalon muuhun vaatteeseen.

Käsineet, tulee olla ratsastukseen tarkoitetut.

Turvaliivin käyttö on suositeltavaa, muttei pakollista.

Ratsastaessa ei saa käyttää kannuksia, ellei opettaja anna erikseen lupaa.


Painorajat: tallillamme on käytössä painorajat ja asiakassuhteen alkaessa olemme saaneet sinulta tiedon painostasi ja pituudestasi. Mikäli ne tiedot muuttuvat suuresti, tulee niistä ilmoittaa tallille sähköpostilla, jotta hevosjaot kohdistuvat oikein. Meillä max. 70kg aikuisratsastajat ratsastavat myös poneilla.

Pienet ponit

max. 60kg

Isot ponit

max. 70kg

Hevoset

max. 80kg

Mikäli ehto ei täyty, talli ei ole velvollinen korvaamaan tunteja.

>> takaisin sivun ylälaitaan