Infoa Ratsastajalle

Ratsastustunti

Vakioviikkotunnille saavutaan puoli tuntia ennen tunnin alkua, jotta ehtii laittamaan ratsun tunnille kuntoon, tunnin jälkeen on myös varattava aikaa hevosen hoitoon sekä varustehuoltoon jos oma ratsu ei jatka seuraavalle tunnille.

Ratsastajan tulee tulla tunnilleen ajoissa. Tunnille ei voi tulla myöhästyneenä, koska se häiritsee muita. Talli ei ole velvollinen korvaamaan myöhästymisen takia käyttämättä jääneitä tunteja.

Tässä muutamia asioita jotka tulee muistaa ratsastuskoulussa:

20150318_101010.jpg

  • mikäli tuntiratsusi ei ole edeltävällä tunnilla, voit alkaa varustamaan sitä
  • tunnin alussa selkäännousu tapahtuu kentällä kaarrossa, tunti myös päätetään kaartoon. Liikkeelle lähdetään vasta, kun vyö on kiristetty
  • ympyrällä ratsastavalla on eturatsastusoikeus - uralla oleva väistää
  • ratsastettaessa muistetaan ottaa muut huomioon ja noudattaa ratsastuksen liikennesääntöjä
  • opetustunteja saa kuvata omaan käyttöön, mutta niiden julkaiseminen ääniraidan kanssa, josta ilmenee tunnin opetus - on kielletty
  • noudata tallin sääntöjä

Tästä vanhemmille lisäluettavaa!


Mikäli ratsastajalla ei ole sopivia varusteita tunnille, on opettajalla oikeus kieltää häntä osallistumatta tunnille, korvauksetta.

Sopivat varusteet ovat:

Housut, ratsastukseen ei käy farkut, verkkarit, eikä tuulihousut. Mikäli sinulla ei ole ratsastukseen tarkoitettuja housuja: esim. college housut käyvät - ne eivät ole liukasta materiaalia ja niissä on tilaa kun taas farkuissa ei. Housujen tulee olla pitkälahkeiset.

Kengät, ratsatukseen tarkoitetut kengät/saappaat, tai kengät joissa on n. 1 cm kanta sekä pitkä varsi, jossa ei ole vetoketjua pohkeessa/sisäsääressä. Mikäli käytät jodhpureja, muttet chapsejä tulee käyttää ratsastukseen tarkoitettuja pitkävartisia sukkia housun lahkeen päällä.

Tunnille ei voi osallistua villasukilla joiden varret näkyvät/osuvat hevosta kylkiin. Myöskään mokkachapseillä ei voi ratsastaa sillä ne hiertävät hevosten kylkiä.

Kypärä, CE hyväksytty, eli turvakypärä. Kypärän sisällä on merkintä siitä jos se on CE hyväksytty. Tallilla on lainakypäriä, mutta emme voi taata että niitä riittää kaikille. Oman kypärän ostaminen on suositeltavaa. Se suositellaan ostamaan uutena, sillä käytetyissä voi olla se riski että niillä on pudottu useasti tai niitä on tiputeltu, jolloin ne eivät ole yhtä turvallisia

Takki, mikäli käytät ratsastaessa takkia, se ei saa joutua takapuolen alle, eli pituutta ei saa olla liikaa. Takki ei myöskään saa olla sellainen että se voi tuulessa alkaa lepattamaan ja näin ollen esim. säikäyttää ratsun/ratsut. Tämä pätee myös päällimmäisenä olevaan ylävartalon muuhun vaatteeseen.

Käsineet, tulee olla ratsastukseen tarkoitetut.

Turvaliivin käyttö on suositeltavaa, muttei pakollista.

Ratsastaessa ei saa käyttää kannuksia, ellei opettaja anna erikseen lupaa.


Painorajat: tallillamme on käytössä painorajat ja asiakassuhteen alkaessa olemme saaneet sinulta tiedon painostasi ja pituudestasi. Mikäli ne tiedot muuttuvat suuresti, tulee niistä kertoa opettajallesi, jotta hevosjaot kohdistuvat oikein

Pienet ponit

max. 60kg

Isot ponit

max. 70kg

Hevoset

max. 80kg

Mikäli ehto ei täyty, talli ei ole velvollinen korvaamaan tunteja.


Poissaolot

Talli korvaa kaksi tuntia/kausi, mikäli tunti on peruutettu sähköisen tuntikalenterin kautta arkisin klo 15:30 ja lauantaisin klo 9:00 mennessä. Mikäli tuntia ei ole peruttu ajoissa emme korvaa poissaoloa.

Mikäli poissaolosta on saatu sairaslomaa, peruutuksen yhteydessä tulee käydä ilmi sairasloman kesto. voit myös yrittää vaihtaa tai myydä muiden ratsastajien kanssa esim. tallin ilmoitustaululla tai kotisivujen tuntipörssissä.

Äkillisen esteen sattuessa voit lähettää tilallesi sijaisratsastajan, vaikka emme ehtisi vastaanottaa ilmoitustasi etukäteen. Sijaisratsastajan tulee olla kanssasi  vähintään samantasoinen ja lähes saman kokoinen.

Suosittelemme tuntipörssiä, jossa voi myydä tai vaihtaa ratsastustunteja.

Kolmen ilmoittamatta jätetyn poissaolon tai pitkään jatkuneen sairauden tms. vuoksi tallilla on oikeus tarvittaessa (esim. ratsastaja jää jälkeen ryhmästä) antaa paikka toiselle ratsastajalle. Tällöin ratsastajan on sovittava ohjaajan kanssa jäljelle jäävien tuntien osalta mahdollisesta vaihdosta uuteen ryhmään, joka vastaa ratsastajan tasoa.


Tallin ilmoittamat tuntimuutokset/-peruutukset tulevat numerosta 0451020073. Tästä numerosta ei tavoita ketään, tunteja koskevissa asioissa asiointi tapahtuu sähköisesti tunnit@kaarelanratsutallioy.com.

>> takaisin sivun ylälaitaan