https://rss.app/feeds/V7AIHpirEqe0woLu.xml

KORONA-OHJEISTUKSIA

Torstai 30.9.2021


PÄIVITETTY 30.9.2021

HUOMIO RATSASTAJAT

❗️ MASKINKÄYTTÖPÄIVITYS: ❗️
- Käytä maskia oman harkintasi mukaan. Harkitse maskin käyttöä etenkin, jos et ole saanut täyttä rokotussarjaa.
- Suosittelemme maskin käyttöä etenkin sisätiloissa, jos on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.
- Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä.

MAANANTAISTA 2.8.2021 ALKAEN PALAAMME TAKAISIN RATSASTUKSEN PARIIN SYYSKAUDEN MERKEISSÄ JA KÄYTÄNTÖNÄ ON, ETTÄ OPPILAS ITSE HARJAA JA VARUSTAA HEVOSENSA TUNNILLE (nykyään myös Utopia ja Belle henkilökunnan ohjeistuksella).

OLETHAN SIIS ½ TUNTIA ENNEN TUNTISI ALKUA TALLILLA (EI AIKAISEMMIN), JOTTA KERKEÄT HEVOSESI HOITAA KUNTOON.

EDELLISEN TUNNIN RATSASTAJIEN TULEE OLLA POISTUNUT TALLISTA ENNENKUIN UUDET RATSASTAJAT TULEVAT ELI VIIMEISTÄÄN PUOLELTA.

JOS AIKA TUNNIN JÄLKEEN EI RIITÄ KAIKKEEN, NIIN HOIDA ASIAT TÄSSÄ JÄRJESTYKSESSA:

ENSIN HEVOSEN HIKOILLESSA HUOLELLINEN PUTSAUS MÄRÄLLÄ PYYHKEELLÄ, HEVOSEN LOIMITUS VIILEÄMMÄLLÄ ILMALLA, JUOTTO, KUOLAINTEN PESU, VARUSTEIDEN PUTSAUS OLLESSASI HEVOSEN PÄIVÄN VIIMEINEN RATSASTAJA, VARUSTEIDEN LAITTO OMILLE PAIKOILLEEN, PINTELEIDEN KERIMINEN, SUOJIEN HARJAUS.

JOS JOTAIN JÄÄ TEKEMÄTTÄ, NIIN HUIKKAA SIITÄ ILTAVUOROSSA OLEVALLE TAI JOLLEKIN HOITAJISTA.

Nyt korona-aikaan myydessäsi tunnin toiselle, on ehdottoman tärkeää että tulee tilalle tuleva on joko tallin asiakas tai jo aiemmin tallilla käynyt korvaaja. Ohjeistamiseen, paikkojen näyttöön sekä siihen mitä varusteita ym. millekkin hevoselle tulee, ei ole nyt rajoitusten mukaan mahdollisuutta.

Muilta osin alla olevat koronaohjeet säilyvät ennallaan - talliin ei saa tulla muita kuin ratsastajat ja hoitajat.


10.1.2021

Kevätkauden alkaessa ma 11.1.2021 uusia toimenpiteitä koronaviruksen hillitsemiseksi:

 • kaikilla yli 12-vuotiailla tallissa maskipakko. nuoremmillekin suosittelemme vahvasti
 • käytäthän hanskoja tallissa kaikessa pintoihin koskemisessa – kun avaat karsinan oven, kosket harjoihin ja varusteisiin, avaat muita ovia jne.
 • jokainen ratsastaja laittaa oman hevosensa itse kuntoon.
 • päivän ensimmäiset ryhmäläiset saavat tulla talliin 15:30 laittamaan hevosia kuntoon. muut päivän ryhmät saavat tulla talliin 15 min ennen oman tunnin alkua, mikäli oma hevonen on tallissa ja se pitää varustaa. hevoset ja ponit on harjattu valmiiksi – tarkista kuitenkin mahdolliset purut ym. pois. älä siis tule tallille turhaan liian aikaisin, sillä talliin sisälle ei pääse aikaisemmin kuin tuo 15 min vaille.
 • tallilta on lähdettävä viim. 20 min tunnin jälkeen (ei koske päivän viimeistä ryhmää). muista laittaa hevoselle asianmukaiset loimet päälle sekä hoitaa varusteet satulahuoneeseen.
 • varustehuolto: päivän viimeinen ryhmä putsaa varusteet normaalisti. muut ryhmäläiset pesevät ainoastaan kuolaimet vesipisteellä (ei wc) ämpärissä, missä kädenlämpöistä vettä valmiina (jos alaturpis on likainen, putsaa se pyyhkeellä – älä käytä sientä ja saippuaa ollenkaan, koska vesipisteellä on vain kuolainten pesuun käytettävää puhdasta vettä, eikä sinne saa mennä nahkasaippuaa). itse ei kosketa vesihanaan.
 • talliin ei ole asiaa muilla kuin kyseisen illan hoitajilla sekä ratsastajilla.
 • vältetään taukohuoneen ja wc:n turhaa käyttöä ja jos siellä käydään, niin max. 1 hlö kerrallaan ja nopeasti. hengailu/odottelu ja lämmittely tiloissa kielletty!
 • satulahuoneessa vain 1 ihminen kerrallaan.
 • kaikki liikkuminen tapahtuu tallin pääovesta (tonnin ja sagan katos).
 • muista pitää kaikissa tilanteissa (hevosen kanssa luonnollisesti) vähintään 2 metrin turvaetäisyys.
 • vältäthän tarpeetonta tavaran tuomista tallille.
 • muistutamme vielä, että tallille ei saa tulla puolikuntoisena eikä pienessäkään flunssassa. lisäksi: jos olet ollut ulkomailla, sinun tulee pitää 14 vrk:n karanteeni.

29.11.2020

MAANANTAISTA 30.11. ETEENPÄIN SYYSKAUSI LOPPUUN UUSIA TOIMENPITEITÄ KORONAVIRUKSEN HILLITSEMISEKSI:

 • KAIKKI PONIT JA HEVOSET LAITETAAN HOITAJIEN PUOLESTA SEKÄ KUNTOON ETTÄ HOIDETAAN POIS PAITSI PÄIVÄN ENSIMMÄINEN JA VIIMEINEN TUNTI: ENSIMMÄISEN TUNNIN RATSASTAJAT (KLO 16-17) LAITTAVAT ITSE HEVOSET KUNTOON JA VIIMEISEN TUNNIN RATSASTAJAT (KLO 20-21) HOITAVAT ITSE HEVOSET SEKÄ VARUSTEET POIS. ÄLÄ SIIS TULE TALLILLE TURHAAN LIIAN AIKAISIN, SILLÄ TALLIIN SISÄLLE EI PÄÄSE.
 • TALLIIN EI OLE ASIAA MUILLA KUIN ILLAN HOITAJILLA SEKÄ PÄIVÄN EKAN TUNNIN RATSASTAJILLA ENNEN TUNNIN ALKUA JA VIKAN TUNNIN RATSASTAJILLA OMAN TUNTINSA JÄLKEEN.
 • TAUKOHUONE JA WC OVAT POIS KÄYTÖSTÄ.
 • SATULAHUONEESEEN PÄÄSY VAIN ENSIMMÄISEN TUNNIN RATSASTAJILLA, HOITAJILLA SEKÄ VIIMEISEN TUNNIN RATSASTAJILLA
 • JOKAINEN RATSASTAJA HAKEE TALLISTA TULEVAN HEVOSENSA TALLIN PÄÄTYOVELTA JA PALAUTTAA HEVOSEN TUNNIN JÄLKEEN KESKIOVELLE. HOITAJAT TUOVAT HEVOSET PÄÄOVELLE SEKÄ OVAT TASALTA KESKIOVELLA OTTAMASSA HEVOSIA TALLIIN.
 • HOITAJILLA TALLISSA MASKIPAKKO. AVUSTAJILLA MASKIN KÄYTTÖ MYÖS PAKOLLISTA. TALLI ANTAA KAIKILLE NÄILLE MASKIT, JOLLEI OLE OMAA.
 • MUISTA PITÄÄ KAIKISSA TILANTEISSA (HEVOSEN KANSSA LUONNOLLISESTI) VÄHINTÄÄN 2 METRIN TURVAETÄISYYS.
 • SUOSITTELEMME EDELLEEN MASKIN KÄYTTÖÄ JA MUISTUTAMME SEN KÄYTÖSTÄ, JOS OLET LÄHELLÄ MUITA IHMISIÄ (ODOTAT HEVOSEN SAAMISTA PÄÄOVELTA, SAAT SEN HOITAJALTA, TEET HEVOSVAIHDON SEURAAVAN TUNTILAISEN KANSSA, PALAUTAT HEVOSEN HOITAJALLE KESKIOVELLE, ODOTAT MANEESIN EDESSÄ TUNNILLE PÄÄSYÄ JNE.)
 • JOS TULET SUORAAN TÖISTÄ TAI KOULUSTA, VOIT ANTAA MAX. YHDEN KASSIN HOITAJALLE HEVOSEN ANNON YHTEYDESSÄ VIETÄVÄKSI HEVOSEN KARSINAN ETEEN. KASSIN VOI TUNNIN JÄLKEEN PYYTÄÄ KESKIOVELTA HOITAJILTA.
 • MUISTUTAMME VIELÄ, ETTÄ TALLILLE EI SAA TULLA PUOLIKUNTOISENA EIKÄ PIENESSÄKÄÄN FLUNSSASSA.

TÄMÄ ON MEILLE KAIKILLE AIKA ERIKOINEN TILANNE. VOI SIIS OLLA, ETTÄ OHJEISTAMME ENSI VIIKON JÄLKEEN UUDESTAAN, JOS OLEMME HUOMANNEET, ETTÄ JOKIN ASIA EI TOIMI NIIN KUIN OLEMME AJATELLEET.


17.3.2020

Tallin seinillä olevat ohjeistukset

Muokattu 30.9.2021 15:40: Julkaistu 17.3.2020 9:27